Limassol/Cypern

Havnen bliver et fællesskab

SWARCO kombinerer trafikinformation i realtid og håndtering af farligt gods til den cypriotiske havn Limassol. Et godt eksempel på hvordan fremtidens havnesystemer kan fungere.


Cyperns havnemyndighed (CPA) søgte en løsning på at implementere en integreret platform for logistikunderstøttelse i Limassols havn, landets vigtigste havn. Platformen, som kunne benyttes af speditører og transportvirksomheder via en webportal, skulle omfatte følgende funktioner: 1. Realtids trafikinformation for ruterne, der fører til havnen, 2. køretøjsguidning og 3. styring af farligt gods.

SWARCO realiserede det

Kontrakten blev tildelt SWARCO MIZAR og SWARCO HELLAS takket være en kombination af sofistikerede software løsninger til realtids-trafikinformationssystemet (MISTIC) og sporing af farligt gods (ERMIS). Endnu vigtigere var vi i stand til at levere knowhow og kapacitet til at gennemføre et sofistikeret softwareintegrationsprojekt som dette.


Hårde fakta til software


På teknologi i detaljer: SWARCO leverede en webportal baseret på MISTIC (software løsning fra SWARCO). Dette understøtter gennemførelsen af trafikkontrol- og informationscentre. MISTIC-softwaremotoren blev fodret med realtidstrafikdata fra den centrale applikation OMNIA (også et SWARCO MIZAR-produkt), der blev anvendt af det cypriotiske transportministerium. Derudover har SWARCO udviklet et overvågningssystem til farligt gods baseret på SWARCOs ERMIS-køretøjssporingsteknologi. Systemet informerer fragtejeren om den foreskrevne eller godkendte rute og færdselspolitiet om den faktiske position af lastbilen, der transporterer farligt gods.


180 multiinteressentkommunikation

En særlig udfordring for vores team var, at projektet blev implementeret i et multi-interessentmiljø. Forskellige myndigheder blev med held involveret, såsom havnemyndigheden, trafikpolitiet, transportministeriet eller private logistikvirksomheder. I denne sammenhæng krævede systemet grænseflader til eksisterende systemer, såsom OMNIA-applikationen, der anvendes af det cypriotiske transportministerium og Limassol Port Management System.
Alt i alt er systemet et lovende modul for mulige havnesamfunds systemer i morgen. Det omfatter informationstjenester til logistikvirksomheder, havneansatte og også for myndigheder, der ønsker at styre trafikstyring omkring havnen.

NØGLEFAKTA


PROJEKTVARIGHED

2013-2014


UDFORDRINGEN

Integreret havnekommunikation blandt flere interessenter - herunder trafikinformation i realtid, køretøjsrutning og håndtering af farligt gods


TJENESTER

Softwareudvikling, planlægning, udførelse


TEKNOLOGI

MISTIC, ERMIS, OMNIA, OMNIA